top of page
Zoeken

Wild Heart

Wild heart is een term uit het boek braving the wilderness van Brene brown. Het is een geweldig boek en ik kan het echt aanraden om te lezen! Voor mij was het allemaal zo herkenbaar en heeft het me alleen maar meer gemotiveerd om te leven naar mijn eigen overtuigingen!

Te vaak leven we ons leven naar aanleiding van overtuigingen en verwachtingen van anderen. Onze ouders leren ons hun visie op de wereld en geven ons hun overtuigingen mee en ook de maatschappij beïnvloed ons. We weten niet beter en we follow the crowd. Maar wat nou als je je daar niet goed bij voelt?

Al van jongs af aan merkte ik dat ik anders was, een wanderer. Ik was nieuwsgierig naar alles wat buiten mijn kleine wereld plaatsvond en mijn moeder verteld nog vaak dat ik altijd op zoek ging naar het onbekende. Ook op school paste ik niet in een hokje, ik had verschillende vriendengroepen en vond het onzin om voor een muziekstroom te kiezen. Ook was ik een heel enthousiast meisje, mensen zeiden vaak dat ik zo blij was dat het vervelend was…. En dat maakte me onzeker en eenzaam. Ik ging me aanpassen om te zorgen dat ik beter paste in de serieuze maatschappij en me niet meer zo voelde. Ik wilde erbij horen.


‘We can spend our entire life betraying ourself and choosing fitting in over standing alone. But once we’ve stood up for ourself and our beliefs, the bar is higher. A wild heart fights fitting in’

~ Brene Brown ~


Ik heb dit een tijd volgehouden tot ik ging reizen. Iedereen begon aan een baan en ik besloot naar zuid amerika te gaan. Ik voelde me zo gelukkig. Mijn wild heart opende zich weer. Ik heb een tijd bij een sjamaan gewoond die mij leerde te leven in contact met de natuur. Leven in het moment en niet teveel denken aan de toekomst. Dit was het begin van mijn transformatie. Toen ik 2 jaar later terugkwam in Nederland moest ik enorm wennen en vond ik het moeilijk om weer in de maatschappij te passen…ik wilde dat niet meer.


‘Belonging so fully to yourself that you are willing to stand alone is a wilderness-an untamed, unpredicatble place of solitud and searching’

~ Brene Brown ~


Het blijft een zoektocht en ik ben regelmatig verdwaald. Ik ben op de leeftijd dat mijn vrienden settelen, huizen kopen en kinderen krijgen. Dit is soms confronterend en voelt eenzaam. Deze gevoelens zijn onaangenaam en een natuurlijke reactie van ons mensen is om daarbij weg te gaan zodat we ons beter kunnen voelen. Wegstoppen en begraven. Zo werkt het met veel ervaringen die we hebben gehad in ons leven. Maar gevoelens die gevoeld willen worden en niet de aandacht krijgen die ze nodig hebben blijven terugkomen tot ze dit wel krijgen. In de tussentijd slaan ze zich op in je lichaam als fysieke pijn en ongemakken. Draag je te veel last op je schouders door een groot verantwoordelijkheidsgevoel of omdat je geen nee kan zeggen….waarschijnlijk zijn je schouders een gevoelige plek en vaak gespannen. Heb je iets heftigs meegemaakt maar jezelf niet de ruimte gegeven om dit te verwerken, te rouwen of te huilen? Misschien zijn je longen dan wel een zwakke plek. To feel is to heal.


‘What we know now is that when we deny our emotion, it owns us. When we own our emotions, we can rebuild and find our way through the pain’

~ Brene Brown ~


Veel mensen zijn verhard door ervaringen uit het verleden en dat is niet gek. Maar deze verharding zorgt ervoor dat deze patronen zich juist blijven herhalen en we niet krijgen wat we eigenlijk nodig hebben. Maak contact met deze gevoelens en geef ze alsnog wat ze nodig hebben, alleen zo kan het jou loslaten. En loslaten geeft ruimte voor nieuwe ervaringen, voor liefde en plezier.

Dit is waar lichaamsgericht coachen op gebaseerd is, je weer in contact brengen met je lichaam en je gevoelens zodat je met jouw natuurlijke zelf verbonden bent en je kan aantrekken wat jij nodig hebt.


0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page