top of page
Zoeken

Spelen!


Ik zat laatst een beetje te wiebelen op een schommel en te genieten van de laatste straaltjes van de zon. Ineens kwamen er allemaal herinneringen boven van toen ik klein was. Ik was dol op de schommel! Er kwamen foto’s voorbij in mijn hoofd van mij met los haar en een mega smile op mijn gezicht. Ik voelde ineens datzelfde enthousiasme opborrelen.

Ik keek om me heen of er veel mensen waren en maakte me voor een split second nog even druk wat ze er wel niet van zouden vinden als ik nu hier zou gaan schommelen. Why vroeg ik mezelf toen, just do it( Nike, je bent geweldig!)

Ik begon eerst voorzichtig heen en weer te schommelen en merkte dat mijn evenwicht het maar gek vond want ik werd een beetje duizelig. Toch liet ik me er niet door afremmen. Ik duwde mezelf af en langzaam begonnen mijn benen de bewegingen te maken die ze vroeger altijd maakte op de schommel. Ik ging steeds sneller en hoger en mijn haar wapperde weer in de wind. Ik kreeg een lach op mijn gezicht, instant happiness.

Zo makkelijk was het om me blij te voelen.

Hoe vaak voel jij je ongedwongen en blij? Maak jij nog wel eens plezier?

We zijn vaak erg streng voor onszelf. Wat we doen moet nut hebben en als het dan volbracht is dan hebben we alweer een volgend doel op ons vizier. Sta je wel eens stil bij de successen die je behaald? Of raas jij ook gelijk door naar het volgende doel? En ben je wel eens echt tevreden? Of zit je perfectionisme je in de weg en ben je nooit echt trots op jezelf?

Ik zie het zo veel om me heen. De strenge gezichten, de gehaaste houding. Door, door, door. Mensen komen bij mij met onrust, met een lamlendig gevoel, met een is dit alles vraag.

We zijn vergeten om te spelen, om plezier te maken en om te vieren.

En dat is waar de zomer over gaat! Dus laten we vandaag ons voornemen dat we de touwtjes een beetje mogen laten vieren, dat we de controle wat los mogen laten en wat meer plezier toelaten in ons leven. Dat we het leven gaan vieren! Genieten!6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page