top of page
Zoeken

Slow down-evaluate-let go

Bijgewerkt op: 4 jan.

De natuur buiten veranderd en wederom kunnen wij hier een voorbeeld aan nemen.

Gek genoeg is deze tijd van het jaar in onze maatschappij de drukste periode. Na de rust van de zomer zijn we weer helemaal opgeladen en hebben we weer zin om aan de slag te gaan. De eerste maand gaat dat nog prima maar dan begint de herfst en is het tijd om een stapje terug te nemen.

Voor veel mensen is dit echt een uitdaging en dan heb ik het ook over mezelf! Ik hou van de warme dagen, van de energie die ik heb door al het daglicht en het warme weer en ik wil niet dat het stopt. Met als gevolg meestal een flinke verkoudheid.


De longen zijn de organen die bij de herfst horen en een verkoudheid betekent een disbalans van je lichaam. Die je dus oploopt als je lekker door blijft gaan in het ritme wat je de afgelopen tijd gewend was. Andere organen die gekoppeld zijn aan deze periode zijn je dikke darm en je huid. In deze periode komen verstoringen van je dikke darm meer voor en wordt je huid droog en trekkerig.

Kortom, tijd om toch echt wat gas terug te nemen en goed voor jezelf te zorgen! Een mooi moment om eens terug te kijken naar het afgelopen jaar, wat heb je allemaal gedaan? Wees dankbaar voor al het moois en trots op wat je allemaal hebt bereikt! Leer van de dingen die anders gelopen zijn en maak de balans op. Welke dingen mogen mee het volgende jaar in en welke dingen passen niet meer bij je en laat je los?


Loslaten is niet makkelijk maar hoort ook bij deze tijd van het jaar. Kijk maar naar de bomen die hun bladeren laten vallen en hun krachten gaan sparen zodat ze in het voorjaar weer volop kunnen bloeien. Zo werkt het voor ons ook, nu we het met minder energie moeten doen de komende maanden moeten we wat beter prioriteiten gaan stellen om de winter goed door te komen.

Maar loslaten is niet makkelijk en gaat vaak gepaard met een gevoel van verdriet, de herfstdip kennen jullie wel. Een melodramatisch gevoel van afscheid, van onze energie, van de lange dagen vol daglicht en van buiten zijn. Van iedere dag samen zijn en actief zijn naar alleen op de bank met een dekentje en de kaarsjes aan. Maar dit treurige gevoel is vaak maar tijdelijk dus geef er lekker aan toe en laat het er allemaal zijn.


Heb vertrouwen.

Zodat je erna heerlijk kan genieten van dat boek wat je al zo lang wilde lezen! Now is the time!


2 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page