top of page
Zoeken

Herfst ~ Loslaten

Bijgewerkt op: 7 feb. 2022


Wat ben ik aan het genieten van de mooie natuur! Al die herfstkleuren zijn toch magisch mooi?


Weet jij hoe deze mooie kleuren ontstaan? De bomen moeten energie sparen en trekken hun voeding terug. De bladeren hebben namelijk in de winter minder functie en kosten de boom vooral veel energie. Ze kiezen er dus voor om overtollige ballast te laten vallen en zich geheel te richten op hun kern, de boomstam. Het is prioriteit dat deze overleefd en kracht behoud zodat hij in het voorjaar weer energie heeft om nieuwe bladeren te vormen en sterker en groter te worden dan het jaar ervoor.


Dit vind ik dus een geweldige spiegel voor mezelf. Voor ons geld namelijk hetzelfde. Ook wij maken de beweging naar binnen, we zijn weer wat meer thuis en zitten met een dekentje en kaarsje aan op de bank. Maar ook emotioneel mogen we naar binnen keren en deze dagen gebruiken om te reflecteren en de balans op te maken. Wat kost je momenteel veel energie? Ook wij worden in deze tijd van het jaar uitgedaagd om los te laten en energie te sparen voor de winter.

Ik vind loslaten niet makkelijk maar deze metafoor zorgt ervoor dat ik het nut ervan in zie en beter begrijp wat het me op de lange termijn kan opleveren.


Soms is het spannend om dingen los te laten omdat je nog niet weet hoe de toekomst eruit gaat zien. Probeer je hieraan over te geven en creëer ruimte voor mooie nieuwe dingen om op je pad te komen.


Loslaten kan gepaard gaan met een gevoel van verdriet, het is niet altijd leuk om los te laten. Vaak hebben we de neiging om dit gevoel weg te stoppen, het is tenslotte niet fijn om ons niet happy te voelen. Wegstoppen zorgt er echter voor dat het op onbewust niveau door sluimert en uiteindelijk komt het toch weer naar boven, heftiger dan dat het in eerste instantie was. Daarom wil ik je uitnodigen om ook deze emotie te doorvoelen en er aandacht aan te geven. Het zal je uiteindelijk sterker maken.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page