top of page
Zoeken

De flow of nature

Door naar de natuur om ons heen te kijken leren we ook veel over onszelf. We kunnen onze energie en onze gemoedstoestand afspiegelen tegenover de natuur buiten ons en er veel in herkennen en andersom. Ik heb hier zelf veel baat bij en neem dit ook mee in mijn manier van werken. Ik heb workshops ontwikkeld waarin je meer zicht krijgt in de energie van de seizoenen en hoe dit gekoppeld kan worden aan je lichaam en emoties.

Maar waar heb ik dit op gebaseerd?


Door de jaren heen ben ik me meer gaan verdiepen in Taoïsme en het gaan verwerken in mijn visie voor mijn coachingswerk. Waarom?

Ik vind het super interessant hoe het Taoïsme de link maakt tussen ons lichaam en onze emoties en daarnaast met de seizoenen en elementen. Denk je dat dit vergezocht is? Dat valt best mee!


Laten we met het eerste beginnen, lichaam en emoties.

Kijk maar eens naar onze Nederlandse taal :)


Het hart op de tong hebben

Last op je schouders dragen

Iets op je lever hebben

Knikkende knieën


Al deze spreekwoorden verwijzen naar een bepaalde emotie die wordt gekoppeld aan ons lichaam. Dit doen de Taoïsten dus ook!

Laten we de lever als voorbeeld nemen. In de Nederlandse taal betekent dit gezegde dat je ergens mee zit, ergens boos over bent of een frustratie hebt. In het Taoïsme is de lever gekoppeld aan de emotie levensvreugde en woede.

Makes sense right?


Dan pakken we even de volgende 2 erbij, seizoenen en elementen. Ieder seizoen heeft een bepaald thema en een bepaald element. Deze zijn gerelateerd aan de emoties en organen.

Hoe voel jij je in de lente? Vol frisse energie? Of juist erg moe? Of wisselen beide zich af? Het orgaan wat bij de lente hoort is de lever, vol levensvreugde maar ook frustratie omdat er misschien nog de energie ontbreekt om alles te doen wat hij wilt.

Het element wat bij lente hoort is hout( in het Taoïsme werkt men met 5 elementen) wat staat voor groei en flexibiliteit.


Volg je het nog?

Nieuwsgierig geworden en wil je meer weten?

Download dan mijn e-book of neem contact met me op voor een 1 op 1 gesprek.


1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page